Uudised

Loomaarstid Riigikogus

ELK Nõukogu president Valdeko Paavel, EMÜ rektor Ülle Jaakma ja EPKK esimees Ants Noot osalesid eile, 11. aprillil Riigikogu istungil ettekannetega. Nad juhtisid tähelepanu veterinaarhariduse alarahastamisele ning valdkonnaga seotud murekohtadele ning riskidele.

Ettekannete põhipunktina jäi kõlama sõna “jätkusuutlikkus”. Valdeko Paavel märkis, et eestikeelne loomaarstiharidus on strateegiline ja põhimõtteline küsimus. „On viimane aeg suurendada loomaarstieriala riiklikku tellimust, kui me ei taha seista silmitsi olukorraga, mille tagajärjed on eriala piiridest palju laiemad, puudutades meie keskkonna ja ühiskonna huve ning mõjutades meie igapäevast heaolu, toidulauda ja tervist,“ ütles ta. Paaveli sõnul on väikeloomade ravis Eestis puudu 80–100 ja põllumajandusloomade ravis 40–50 loomaarsti ning töökohtade täitmise trend on loomaarstide keskmise vanuse kiire kasvu tõttu selgelt negatiivne.

Ettekannet saab järele vaadata siit ja istungi stenogramm on leitav siin

Kokkuvõtet istungist saab lugeda siit

Fotol: vasakult paremale - Mait Klaassen, Valdeko Paavel, Ants Noot
Foto autor: Erik Peinar